בסקר האחרון ששלחתי לכם שאלתי מה לדעתך המנהלים בארגון שלך לא מבינים לגבי גיוס וראיונות. התשובות היו מאד ברורות. צירפתי אותן כאן למטה גם בתמונה, אם תרצו להעביר את זה הלאה:
38.5% – המנהלים אצלנו לא מראיינים מספיק מקצועי.
30.8% – אין אצלנו תפיסה של "ארגון מגייס", המנהלים לא דוחפים ל"חבר מביא חבר" או ניוד פנימי.
29.2% – המנהלים מראיינים רק פן מקצועי ומצפים שמשאבי אנוש יבדקו לבד התנהגות והתאמה תרבותית.
21.5% – המנהלים לא עוצרים להבין איך התפקידים אצלם משתנים בעקבות ה-AI.
רק 13.5% סימנו "המנהלים אצלנו מעורבים בגיוס ואין משהו מיוחד שצריך להדריך אותם"
לפי הפידבק שלכם, המנהלים לא מראיינים מספיק מקצועי ולא רתומים ל"חבר מביא חבר" ולניוד פנימי. מראיינים רק פן מקצועי ומצפים שאתם במשאבי אנוש תביאו את הפן התרבותי/בינאישי. כמובן זה לא בכל הארגונים, אבל אני מניחה שהתמונה הזו משקפת את המצב בהרבה ארגונים מסביב.
גיוס זה מאמץ ארגוני. כלל ארגוני.
אין דרך לגייס אם רק צוות הגיוס עובד בזה.
האנלוגיה שאני משתמשת בה היא תמיד עניין בטיחות. קצין הבטיחות לא יכול למנוע לבד תאונות בכל הרכבים של הארגון. כל נהג ונהגת צריכים לנהוג בטוח, ורק ככה יימנעו תאונות.
קחו נושא אחר – אוכל אלרגני בבתי ספר. זה לא מספיק שילד רגיש לא יביא מהבית אוכל אלרגני, כי אם מישהו אחר מביא, זה מסכן את החיים של אותו ילד או אותה ילדה רגישים. לכן מתגייסים בכל בית הספר ומגדירים אותו "ללא אגוזים" / "ללא חלב" וכו'.
גם הגיוס הוא מאמץ כלל ארגוני, ולמנהלים יש 2 עולמות תוכן שהם צריכים להתגייס לגביהם:
- לעזור להביא מועמדים. גם מבחוץ, דרך הפניות של "חבר מביא חבר" / מועמדים מביאים חברים, ספקים מביאים חברים וכו'. וגם דרך ניודים פנימיים – לשתף פעולה בהעברת עובדים בין קבוצות כדי לשמר אותם בארגון.
- ללמוד לראיין בצורה טובה ומקצועית כדי לא לפספס מועמדים מתאימים ולא לקבל אנשים לא מתאימים. האחריות על הראיון המלא והכולל היא על המנהלים המגייסים, גם אם אתם לוקחים חלק בתהליך. אי אפשר לחלק את הבנאדם לשניים – שהמנהל/ת יראו רק את המקצועי ואתם במשאבי אנוש תראו את "כל השאר". הבנאדם הוא לא "חצי חצי". המנהלים הם אלה שעובדים עם הצוות ביום יום והם צריכים שיהיו להם הכלים והדרך לראיין מקצועית, ולברר התנהגות ותפקוד מקצועי – ובינאישי. הם גם צריכים ללמוד לברר את המוטיבציה לתפקיד.
זו האחריות של המנהלים.
הגיוס כאן כדי ליצור תשתיות, לתת כלים. לפעמים גם לראיין, אבל אי אפשר שכל האחריות לראיין ולקבל החלטה תשב עליכם – זה גם פוגע באחריות הניהולית שלהם וגם שואב מכם זמן שחסר אח"כ ביכולת שלכם לבנות אסטרטגיה ותשתיות לגיוס.
אם תרצו את העזרה שלי מול המנהלים בארגון שלך, אפשר לקבוע איתי שיחה קצרה, ללא התחייבות ואבנה הצעה מותאמת לארגון שלכם – לגבי ראיון או לגבי הפיכת הארגון לארגון מגייס. כאן הקישור ליומן שלי












